Wortelen gestoofd


 

wortel2.jpg

Vandaag aten we gestoofde worteltjes met patatjes en een cordon bleu. Lekker om te eten in deze tijd en de wortelen zijn in overvloed te verkrijgen in de heerlijke groentetuin van de pater en mater familias, woonachtig in het alomliggende grootgrondgebied met oa een groentetuin van hier tot ginder en terug! Waarom zouden we dus niet naar die locale versmarkt stappen!

Bereidingswijze:

- wortelen voor 2 personen

- een ui

- kruiden: peper&zout, nootmuskaat, tijm

- boter (fama ofzo)

- beetje water

Maak de wortelen schoon en snij ze in blokje (de grootte is naargelang je zelf wenst). Snij de ui fijn en doe hem in een pan samen met een stukje boter, peper&zout en nootmuskaat.

wortel1.jpg

Als de uisnippers mooi gebruind zijn, doe je er de wortelblokjes bij en vul je de kom tot de wortelblokjes half onder staan. Strooi wat tijm over het geheel en laat gedurende 20 min goed pruttelen (onder gesloten deksel)! Af en toe eens roeren. Na 20 minuten laat je het nog even een dikke 5 minuten pruttelen zonder deksel zodat het vocht wat wegtrekt. Proef even of ze gaar zijn en laat desnoods nog even doorpruttelen.

wortel3.jpg

Indien je dit wenst kan je de resterende vloeistof nog even binden met een bindmiddel.

Serveren met een stukje vlees en patatjes.

Smakelijk!

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers like this: