Erwten en wortelen


erwt-wortel.jpg


Vandaag erwtjes en worteltjes op het menu! Weer heel eenvoudig en toch lekker!

Bereidingswijze:

- wortelen voor 2 personen

- erwtjes voor 2 personen

- bakboter

- 1 ajuintje

- peper&zout, laurier (2 blaadjes) en tijm

- 2 klontjes suiker

Maak de wortelen schoon en snij ze in fijne stukjes. Maak de ajuin fijn en snij in kleine stukjes. Laat een klopje boter in een kom smelten en voeg de gesneden ajuin toe, laat even bruinen. Vul daarna de bodem van de kom met ongeveer een halve cm water, voeg peper&zout, de laurier blaadjes en wat tijm toe. Doe daarna de gesneden wortelen bij in de kom en laat 10 min sudderen. Voeg na 10 minuten de erwtjes en de klontjes suiker toe en laat nog eens een dikke 12 min sudderen.

Serveer met patatjes en een stukje vlees.

Smakelijk!

About these ads

One response to this post.

  1. Posted by paul didden on 6 januari 2013 at 21:33

    heerlijk … en zo lekker ouderwets!! doe mij maar met een gekookte aardappel en een karbonade!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 28 andere volgers

%d bloggers like this: