Gevulde Paprika’s


gevuldepaprika.JPG

Eindelijk heb ik dit gerechtje eens gemaakt! Het smaakte ons dan ook zeer goed. Op de ouderlijke planeet hadden ze wel wat paprika’s teveel en we kregen dan ook 5 grote paprika’s om onze goesting ermee te doen. Twee van hen gebruikten we voor dit gerecht, de andere drie hebben we netjes gekuist, in kleine reepjes gesneden en in een diepvrieszakje gestopt voor het geval we nog eens gaan wokken! Altijd lekker een stukje paprika in de wok!

Nu dan even het recept van de gevulde paprika’s:

2 grote paprika’s (kleur naar eigen smaak, wij namen de rode paprika)

350 g gemengd gehakt

100 g champignons

1 ajuintje

1 blikje tomatenblokjes van 400 g

100 g geraspte Emmentaal kaas

Peper en zout, oregano, provencaalse kruiden en eventueel cayenne peper

Bereidingswijze:

bak het ajuintje aan in een beetje boter, voeg er de gekuiste champignons aan toe (in fijne plakjes snijden) en laat dit 5 minuutjes goed bakken. ondertussen zorgen we voor het gehakt: bak dit in een pan en plet het fijn met een vork zodat je kleine stukjes bekomt. Wanneer de ajuin en champignons een kleurtje hebben doe je de tomaten erbij en kruid je het geheel met peper en zout, oregano, provencaalse kruiden en eventueel een beetje cayenne peper! Laat dit sausje gedurende een 10 minuutjes goed pruttelen en voeg daarna het gehakt aan de saus toe. Kuis ondertussen de paprika’s en snij ze in twee. Neem een ovenschaal en wrijf deze in met een dun laagje boter (kwestie van het aanplakken te vermijden). Leg de paprika’s in de schaal en vul deze met de gemaakte saus. Strooi daarna een goed laagje van de geraspte kaas over de paprika’s en zet de schaal 35 minuten in de oven (op 200° warme lucht).

Serveer met wat rijst en eventueel met een glaasje wijn!

One response to this post.

  1. Posted by Debbie on 27 september 2007 at 10:39

    Mmmmmmmm da ga ik ,ook is proberen! Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: