Wok met kip, ananas, paprika en scampis


Vanavond heeft mijne sjoe eens voor mij gekookt sie, dat is een keer wat anders hé! Wok dat kan hij goed maken!

Bereidingswijze:

– 100g champignons (in schijfjes gesneden)

– 100g spekreepjes

– 300 g kippenfilet (snij in kleine blokjes)

– scampis (hoeveel = naargelang de goesting)

– 1 ajuintje

– 2 paprika’s in reepjes

– 1 klein blikje ananasschijfjes (snij in kleine blokjes)

– 250g rijst

– paprika-, look- en chilipoeder om te kruiden

– Hoi-sin saus

– maisolie om aan te bakken

Doe wat maisolie in de wok en bak de kippenblokjes goudbruin, doe er 2 theelepels hoi-sin saus doorheen. Ondertussen maak je de rijst klaar zoals gewoonlijk. Als de kip is gebakken haal je ze uit de wok en bak je de scampis aan, samen met de spekreepjes, als deze goed gebakken zijn haal je ze ook uit de wok. Doe nu de fijngesnipperde ajuin, champignonschijfjes en paprika in de wok. Als dit goed gaar is, haal je alles uit de wok en doe je de rijst in de wok met een beetje olie (we maken nu dus gebakken rijst, wel goed blijven roeren!). Wanneer de rijst goed gebakken is doe je al het overige erbij en meng je het goed door elkaar. Daarna mag je het serveren!

Wok is altijd simpel en je kan er vanalles mee combineren.

One response to this post.

  1. Waarom vermeld je dat er 2*125g rijst nodig is? Gewoon 250g is toch iets duidelijker vermoed ik.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: