Culinaire Boottocht


Vorige donderdag kreeg ik een mailtje in mijn mailbox van de krant “De Zondag” met de melding dat ik een culinaire boottocht had gewonnen voor twee personen (vertrekkende vanaan ’t Steen in Antwerpen). Heb dan ook snel de mail afgedrukt en een bevestiging verstuurd zodat ik zeker was van mijn twee plaatsjes op de boot! De vereniging Vlaanderen Lekker Land organiseert zulke evenementen overal in Vlaanderen om de gastronomie wat meer in de publiciteit te laten komen. Dit was wel een leuk initiatief. Bij aankomst om 10u45 stond er al een lange fille om de boot op te gaan, maar om 12uur zijn we dan toch eindelijk vertrokken. Wanneer we naar het eerste verdiep gingen kregen we onmiddellijk al heel wat te drinken aangeboden zoals een Bolleke, Tongerlo, Duvel, Westmalle, … (er was ook wel frisdrank en water, maarja …).

boot11.jpg

boot3.jpg

Kort na vertrek was er een speech van Geert Bourgeois en nog wat andere mensen ivm Vlaanderen Lekker Land. Na de speeches kwamen ze met allerlei lekkers uit de streek van Antwerpen. Zo konden we hetvolgende proeven: kaas (verschillende soorten), haring, Lierse vlaaikes, mini worstenbroodjes (zeer lekker met echte bladerdeeg en gehakt), stoofvlees (met een sausje dat naar peperkoek smaakte), paling int groen,

boot2.jpg

Er was ook een klein orkestje aanwezig dat voor de sfeer zorgde en drank à volonté dus dat kon niet meer stuk (eerder een stuk in ons voeten ja!). Ook kon je er nog allerlei snoepjes en koekjes krijgen, maar ook jenever, paardenmelklikeur en elixir d’Anvers! MMM lekker.

Rond 14u30 arriveerden we dan weer aan ’t Steen, het was dus een boottocht van 2uur en een half (wel de moeite dus). Na aankomst gingen we nog even het stad in en dan weer naar huis.

Het was een leuke dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: