Andijvie


De ouderlijke groentetuin had weer wat te veel van het goeie staan en zo kregen we een andijvie mee. Een goed groot exemplaar, wat wel nodig is! Het krimpt namelijk immens in elkaar wanneer je het bereid! Deze tijd van het jaar zijn de andijvie’s klaar om te eten en als je er een aantal hebt geplant kan dat wel tellen! In je eigen tuin zijn de exemplaren namelijk altijd wat groter dan diegene die je in de winkel koopt.

Bereidingswijze:

Duw de andijvie in het midden plat en snijd vanuit het midden de blaadjes één voor één los. Als je bijna heel de krop hebt leeggeplukt kuis je de blaadjes goed af met water. Je neemt een klompje boter en doet dit in een grote pan (een grotere pan dan normaal) om te laten smelten. Strooi op de boter peper en zout en een beetje nootmuskaat. Wanneer de boter goed gesmolten is, prop je alle geplukte blaadjes in de kom en zet je het deksel erop. Laat dit gedurende een 20 à 25 minuutjes op een zacht vuurtje stoven (goed roeren in de kom ondertussen, anders verbranden de onderste blaadjes misschien een beetje).

Je zal zien dat na enige tijd het volume met zeker de helft verminderd is. Als de andijvie gaar is doe je er ongeveer 4 soeplepels melk bij. Je vult daarna een glas met melk en je lost er 1 soeplepel vloeibare tarwebloem in op (te vinden bv in de Colruyt). Dit mengsel giet je in de kom, goed roeren en even laten doorkoken.

Klaar is kees, smakelijk! Je eet dit gewoon met een patatje en een stukje kip of iets dergelijks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: