Courgette


Vandaag aten we een artisanale courgette, zelfstandig gekweekt door onze hofleverancier. Puur natuur dus🙂. De vraag is natuurlijk hoe maak je zulke dingen deftig klaar.

Met een dunschiller verwijder je mooi het buitenste groene laagje, als dit gedaan is snij je eventueel een stukje van de twee uiteindjes. Snij de courgette in 2 en haal met een soeplepel de pitjes eruit, snij daarna de twee helften in kleine blokjes.

Snij een ajuintje fijn en bak goudbruin in een pan met wat olijfolie (of boter). Voeg daarna de courgetteblokjes toe en giet er een blikje van 400g tomatenblokjes bij (ik nam een blikje waarin ook al rode pepers zijn in verwerkt, beetje pikant dus). Kruid dit geheel met wat peper en zout en eventueel met wat chilipoeder, oregano, cayennepeper. Laat dit geheel en 20 à 25 minuutjes onder deksel sudderen en klaar is keer.

courgette.jpg


Serveer met bv een stukje kip en rijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: