Vandaag stond er spaghetti op menu met een tomatensausje en gehakt. Wegens gebrek aan een tuin, veel “verse” tomaten en tijd, namen we een blik tomaten van Elvea (800g).
Spaghetti koken we in een grote pot waar we dan een vergiet kunnen inzetten, zulke potten zijn te koop elke kookwinkel. Het handige is dat je deze pot dan ook gewoon op tafel kan zetten. Dit soort groot vergiet zit in de kom:
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti en verwarm terwijl de tomaatjes in een kommetje. Bak ondertussen ook 450g gehakt (geplet met een vork tot je kleine stukjes hebt). Voeg bij de tomaten een beetje oregano, spaghettikruiden, chilipoeder, provençaalse kruiden en wat peper en zout. Laat dit geheel goed sudderen zodat de kruiden goed worden opgenomen.
Na een kleine 15 minuten is alles klaar! Snelkoken op vrijdag kan er wel eens af 🙂
Serveren met een beetje kaas en goed glaasje wijn!