Vandaag aten we spaghetti op eigen wijze, à l’improviste!
Bereidingswijze:
100g spekreepjes
50g chorizo (zacht of pikant)
300g gemengd gehakt
spaghetti
gemalen kaas (Emmentaal of andere naar keuze)
tomaat in blokjes 800g
Kruiden: peper&zout, cayennepeper, chilipoeder, provençaalse kruiden, oregano
We zetten eerst het water op voor de spaghetti en laten de spaghetti koken. Op hetzelfde moment doen we de tomatenblokjes in een kom, voegen al de kruiden toe en laten het geheel op een zacht vuurtje sudderen.
Ondertussen bakken we de spekreepjes. Als deze goed gebakken zijn, leggen we ze op een bordje. Daarna bakken we de chorizo (zelfde ritueel) en daarna het gehakt (met een vork pletten). Als het gehakt goed is gebakken voegen we terug de spekreepjes en chorizo stukjes toe en laten het geheel nog even opwarmen.
Als al het vlees gebakken is, zijn de tomatensaus en spaghetti klaar en kunnen we serveren (zie bovenste foto)