Wittekool (warm)


kool1.jpg


Vandaag stond er warme wittekool op het menu. Daar we pas sinds april samenwonen en er nog geen heel jaar rond gekookt werd, smaakte het beste wel! De stukjes mogen wel wat kleiner gesneden worden en mss toch 35min laten garen ipv 25min! De kool werd opgevoed in onze lokale moestuin van onze pater familias (met veel zorg en kommer dus), wat neer komt op een kool met smaak!

Benodigdheden:

– een halve witte kool

– melk

– fama

– vloeibare bloem om witte saus te maken

– peper&zout en nootmuskaat

Maak de kool aan de buitenkant schoon en snij ze in kleine stukken (maak de stukken iets minder dan een halve cm breed). Kook de kool een 35min tot ze gaar is. Als de kool gaar is doe je in een kom een brokje fama, peper&zout en nootmuskaat. Eens de boter gesmolten is doe je er wat kool bij tot de bodem van je kom bedekt is. Vul een glas met melk en roer er een soeplepel van de vloeibare bloem door, giet dit mengsel in de kom, roer goed en laat even koken. Voeg daarna de rest van de kool erbij en indien meer saus gewenst: aanvullen met wat melk.

Voor wat extra smaak kan je er nog wat nootmuskaat bovenop doen!

PS: zoals ik al zei de stukjes iets kleiner snijden dan op bovenstaande foto weergegeven 🙂 Alle begin is moeilijk, maar het was toch lekker!

2 responses to this post.

  1. […] Voor de bechamelsaus (zie recept witte kool (warm)): […]

    Beantwoorden

  2. […] eigenlijk als de witte saus (zie witte kool (warm)), maar op het moment dat je de bloem erbij doet moet je er ook het currypoeder bijdoen (zie wel dat […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: