Uien snijden?


We hebben allemaal al wel eens te maken met schillen/versnijden van een lekkere uit. Wat krijgen we dan? Traantjes!

Hoe kan dit voorkomen worden?

Schil/snij de ui:

– onder de dampkap, zodat de vrijgekomen dampen meteen worden opgezogen (dit werkt het best vind ik als je veel ui moet klaarmaken)

– naast een vochtig doekje/handdoek

3 responses to this post.

  1. of… steek je tong uit tijdens het snijden. Een belachelijk zicht maar it works !🙂

    Beantwoorden

  2. Posted by de boer on 15 februari 2012 at 06:46

    Klopt niet, als je gaat tranen als je een ui snijdt komt dit omdat of je mes niet goed scherp is, of dat je niet snijdt, maar duwt. Daardoor scheuren de cellen die de stof vrijgeven.

    Oplossing; scherp mes, en echt snijden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: