Spruiten


spruiten1.jpg

Samen met de herfst/winter komen er ook de spruitjes aan!

Zo aten we vandaag dus biologische spruitjes uit de moestuin van het ouderlijk huisje. Het paradijs der groenten met smaak (laat ik het zo dan maar noemen). De spruitjes waren zeer geslaagd en we gaan dit zeker nog een keertje maken!

Bereidingswijze:

– spruitjes voor 2 personen

– 4 lapjes gerookt spek

– een beetje vet van bv spek dat je de dag voordien hebt gebakken

Meer dan dit heb je eigenlijk niet nodig!

Ik maakte de spruiten mooi proper.  Liet ze daarna 25 minuutjes stomen (bodem van een kom met water vullen, als het water kookt een passend vergiet gevuld met de spruitjes erin zetten en dekseltje dicht!).

Na 25 minuutjes waren deze lekkere spruitjes helemaal gaar. Van de lapjes gerookt spek snijd je de vetrand eraf en vervolgens versnijd je de lapjes in kleine stukjes. Deze kleine stukjes spek bak je even in een pan tot ze voldoende gebakken zijn (volgens eigen smaak). Neem dan een andere kom en doe er wat spekvet in, laat dit smelten en voeg vervolgens de spruitjes (die ondertussen gaar zijn) toe. Meng de stukjes spek onder de spruitjes en smullen maar!

Serveren met een patatje en bv een biefstuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: