Gerookte Zalm op een toastje


Vandaag een “decadent” avondmaal voorbereid en zorgvuldig naar binnengewerkt ook!

Gerookte zalm op een toastje met lekker sausje op vaders wijze. Weet eigenlijk niet of ik de familiegeheimen kwa sausjes mag prijsgeven, maar ga het toch doen😉 Het is immers altijd wat verschillend omdat er telkens wel iets anders al dan niet wordt bijgevoegd. Hierbij geef alvast de basisbereidingswijze.

Een van mijn lievelingsgerechtjes, maar nergens kan je het toch zo lekker eten als thuis, zelfgemaakt!

Bereidingswijze:

– 500g gerookte zalm

– toastbrood (vierkante sneetjes)

– 1 rode ajuin

– peper&zout en nootmuskaat

– vloeibare honing

– peterselie

– balsamico azijn

– zonnebloemolie

– sap van een kleine halve citroen

Meng ongeveer 4 eetlepels zonnebloem olie met 3 eetlepels balsamico azijn. Voeg peper&zout en nootmuskaat naar smaak toe. Snij de rode ajuin heel fijn en voeg deze toe. Meng onder dit geheel nog een flinke eetlepel vloeibare honing en voeg er daarna het sap van een kleine halve citroen bij. Ter afwerking doe je er wat peterselie bij (ook in kleine stukjes).

sau.jpg

Toast een sneetje toastbrood, leg er een plakje zalm op en overstrooi met dit heerlijk sausje! Om je vingers en duimen van af te likken! Serveren met een wit wijntje!

Het spijtige is dat al mijn foto’s niet echt duidelijk zijn! Weet niet wat er mis is! Als ik het nog eens klaarmaak, update ik de foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: