Roergebakken varkensvlees, spinazie en mie


wokspinazie.jpg

Vanavond aten we wok, voor het grootste deel klaargemaakt door mijn wederhelft. Eens een ander soort wokgerecht dan we normaal eten, maar zeker best te pruimen!

De wokgerechten maken we steeds zoals aangegeven voor 4 personen omdat de overschot de volgende dag mee naar het werk wordt genomen! (deze hoeveelheden zijn dus voor 4 personen)

Opgelet: het vlees moet minimum 2 uren gemarineerd worden

Bereidingswijze:

– 4 eetlepels zoete chilisaus

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 teen knoflook

– 2 theelepels geraspte verse gember

– 1 eetlepel droge sherry

– +- 500 g vakensvlees in kleine blokjes

– 2 eetlepels plantaardige olie

– 2 uien (fijn of in partjes naar eigen smaak)

– +- 500 g spinazie

– mie voor 4 personen

Meng de zoete chilisaus in een grote, zuurbestendige kom met de sojasaus, knoflook, gember en sherry. Scheper het varkensvlees door, dek af met een plasticfolie en laat het minstens 2 uur of een nacht lang in de koelkast marineren.

wokspinazie-vlees.jpg

Neem het vlees met een vork uit de marinade. Verhit de wok op hoog vuur, schep er 1 eetlepel olie in. Roerbak het varkensvlees in porties tot goudbruin, zonodig extra olie toevoegen. Neem daarna het vlees uit de wok. Zorg er ook voor dat op dit moment je kom met water voor de mie aan de kook is, zodat de mie zeker klaar is wanneer je de spinazie in de wok dient te doen.

Verhit de wok weer op hoog vuur, schep er nog een eetlepel olie in en roerbak de ui ongeveer een 3 à 4 minuten, of tot licht gebruind. Doe al het vlees terug in de wok en schep goed om.

Schep de spinazie door het vleesmengsel en meng goed door elkaar. Voeg daarna de mie toe en meng alles nog een goed. Snij indien nodig de mie in kleinere stukjes (zo kan je alles ook makkelijker mengen)

One response to this post.

  1. Posted by marie van ginderachter on 18 november 2007 at 21:18

    Hé Treesje,dat ziet er een gemakkelijk recept uit-ni veel werk(wel wat wachttijd) en toch lekker.Als je-zoals ik-ni zo graag spinazie eet,is dat toch een lekkere wijze. salut

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: