Bonen


beans21.jpg

Vandaag een pakketje snijboontjes dat in onze diepvriezer zat klaargemaakt!

Bereidingswijze:

– snijboontjes voor 2 personen

– boter

– een kleine ajuin (ik gebruikte ditmaal rode ajuin)

– peper&zout

– nootmuskaat

– boter

– azijn

– kristalsuiker

Maak de boontjes gaar, stoom ze bv in een 35min gaar. Doe dan een klompje boter in een kom en laat smelten. Snij de ajuin in fijne stukjes en laat deze mooi aanbruinen in de gesmolten boter. Voeg daarna peper&zout en nootmuskaat toe. Roer even zodat alles netjes gemengd is. Voeg daarna een scheut azijn toe (ongeveer 3 soeplepels) en ongeveer 1 soeplepel kristalsuiker. Laat dit geheel even doorkoken.

Wanneer dit “mengseltje” op smaak is, voeg je de bonen toe. Roer alles mooi door elkaar en bind dit geheel met aardappelzetmeel (mooi doorzichtig bindmiddel).

Lekker met gebakken patatjes en kalfssnede!

Wederom, smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: