Vandaag een pakketje snijboontjes dat in onze diepvriezer zat klaargemaakt!
Bereidingswijze:
– snijboontjes voor 2 personen
– boter
– een kleine ajuin (ik gebruikte ditmaal rode ajuin)
– peper&zout
– nootmuskaat
– boter
– azijn
– kristalsuiker
Maak de boontjes gaar, stoom ze bv in een 35min gaar. Doe dan een klompje boter in een kom en laat smelten. Snij de ajuin in fijne stukjes en laat deze mooi aanbruinen in de gesmolten boter. Voeg daarna peper&zout en nootmuskaat toe. Roer even zodat alles netjes gemengd is. Voeg daarna een scheut azijn toe (ongeveer 3 soeplepels) en ongeveer 1 soeplepel kristalsuiker. Laat dit geheel even doorkoken.
Wanneer dit “mengseltje” op smaak is, voeg je de bonen toe. Roer alles mooi door elkaar en bind dit geheel met aardappelzetmeel (mooi doorzichtig bindmiddel).
Lekker met gebakken patatjes en kalfssnede!
Wederom, smakelijk!