Rauwe Witte Kool


koolrauw.jpg

Er was nog kool over van gisteren dus aten we vandaag rauwe kool! Lekker fris en eens iets anders dan gewoonlijk.

Let op: je laat dit best minimum 2 u in de koelkast staan vooraleer op te dienen.

Bereidingswijze:

– kool voor 2 personen

– arachideolie

– peper&zout en nootmuskaat

– kristalsuiker

– azijn

– ajuintje

– gele rozijnen

Snij het ajuintje heel fijn en doe in een kom. Voeg daarna de olie en azijn toe (ongeveer 3 à 4 eetlepels van elk). Voeg daarna peper&zout en nootmuskaat toe naar eigen smaak. Strooi er dan ook 2 eetlepels kristalsuiker door en meng dit geheel goed. Voeg daarna de rozijnen toe (eveneens naar eigen smaak).

Maak de kool proper en snij ze in heel fijne kleine stukjes en meng ze onder de gemaakte dressing. Voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe tot je vind dat het op punt staat (hoe meer rozijnen hoe zoeter het een beetje wordt). Laat het geheel minimum een 2u in de koelkast staan zodat de drssing wat in de kool kan trekken!

Serveren met een stukje vlees en patatjes of graantjes van Ebli.

One response to this post.

  1. […] mijn receptje van rauwe witte kool wil ik graag deelnemen aan het Foodblog Event van […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: