Er was nog kool over van gisteren dus aten we vandaag rauwe kool! Lekker fris en eens iets anders dan gewoonlijk.
Let op: je laat dit best minimum 2 u in de koelkast staan vooraleer op te dienen.
Bereidingswijze:
– kool voor 2 personen
– arachideolie
– peper&zout en nootmuskaat
– kristalsuiker
– azijn
– ajuintje
– gele rozijnen
Snij het ajuintje heel fijn en doe in een kom. Voeg daarna de olie en azijn toe (ongeveer 3 à 4 eetlepels van elk). Voeg daarna peper&zout en nootmuskaat toe naar eigen smaak. Strooi er dan ook 2 eetlepels kristalsuiker door en meng dit geheel goed. Voeg daarna de rozijnen toe (eveneens naar eigen smaak).
Maak de kool proper en snij ze in heel fijne kleine stukjes en meng ze onder de gemaakte dressing. Voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe tot je vind dat het op punt staat (hoe meer rozijnen hoe zoeter het een beetje wordt). Laat het geheel minimum een 2u in de koelkast staan zodat de drssing wat in de kool kan trekken!
Serveren met een stukje vlees en patatjes of graantjes van Ebli.
Posted by Foodblog Event Februari 2011 « Culinaire Allegaartjes on 7 februari 2011 at 20:55
[…] mijn receptje van rauwe witte kool wil ik graag deelnemen aan het Foodblog Event van […]