Gebakken Appeltjes


appeltjes1.jpg

Omdat ik vandaag toch alleen moest eten besloot ik dan maar eens om lekker gebakken appeltjes klaar te maken. Klaar in een mum van tijd en ook weer helemaal niet moeilijk (Voor de zekerheid heb ik toch nog even de vaste kooklijn, namelijk de mater familias, geraadpleegd opdat ik toch nog iets smakelijks zou kunnen eten!)

Bereidingswijze:

– 2 appeltjes (Boskoop) om te bakken (1 grote appel en 1 kleine appel was voor mij voldoende)

– bakboter

– donkerbruine suiker

Schel de appeltjes. Doe een flinke klomp bakboter in een pan en laat smelten. Snij daarna (meteen boven de pan is het makkelijkste) de geschilde appeltjes mooi in fijne schijfjes. Strooi een eetlepel bruine suiker over de appelschijfjes en zet het geheel op een laag vuurtje (zet ook een deksel op je pan).

appeltjes.jpg

Laat dit geheel gedurende een 10-tal minuutjes sudderen, maar roer wel regelmatig om! Na 5 minuutjes strooi je er nog wat bruine suiker bij zodat deze lekker kan karameliseren.

Serveer met brood of een toastje. Lekker snel klaar, lekker om op een koude winteravond te eten en toch nog lekker zoet! Je kan er zelf achteraf ook nog wat bruine suiker aan toevoegen (dat doe ik meestal 🙂 )

8 responses to this post.

  1. Posted by Veronique on 23 juni 2011 at 21:14

    Hallo,
    ik heb net je blog ontdekt en een ‘oud’ receptje ontdekt dat ik ook van thuis meekreeg. Misschien eens te proberen? Wij leggen de appelschijfjes in een pan, strooien er bruine suiker over en overgieten met zwarte koffie tot appelschijfjes net onder staan. Dan laten we op een laag vuurtje sudderen tot appeltjes zacht zijn en koffie en suiker versmolten zijn tot een soort karamel. Lekker op een dikke snee brood!

    Beantwoorden

  2. da ziet er jammie uit, dadelijk is proberen of het samengaat met dikke rijstpap

    Beantwoorden

  3. Posted by Jeroom De Wilde on 28 december 2011 at 17:13

    Heb dit recept al jaren. Stond in het kookboek van de Boerinnenbong in 1974. Wij eten dit dessertje dan ook al jaren. Het blijft om van te smullen. Zelfs onze kleinkinderen eten nu al mee en weten dit gerechtje ook te waarderen

    Beantwoorden

  4. Bedankt voor het recept! Ik heb bijna niks in huis alleen maar wat appels en ik dacht laat ik ff op het internet zoeken hoe dat moet en of het bestaat. En het is heerlijk 🙂 weet iemand of je dit ook met peren kunt doen?
    Gr. Joanna

    Beantwoorden

    • Posted by Leen on 20 januari 2013 at 12:04

      Met peren weet ik het niet, laat het ons maar weten zou ik zeggen 🙂

      Beantwoorden

      • En of ik het je laat weten! Het was verrukelijk ik zal het zeker nog een paar keer bereiden tot ik er genoeg van krijg 😉 en ik heb het ook nog met peren geprobeerd maar dat werd een hopeloos zooitje, dus die proefjes doe ik voorlopig niet meer, maar de appeltjes waren (nogmaals) heerlijk 🙂 bedankt

  5. Posted by graziëlla on 11 december 2013 at 11:58

    heerlijk receptje beter dan appelmoes zou ik zeggen !!!!! dit is om van te smullen !!!!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie op Veronique Reactie annuleren