Cakejes met koffiesmaak en gekonfijt fruit


Voor mijn verjaardag prepareerde ik cakejes met koffiesmaak (foto 1) en gekonfijt fruit(foto 2).

cakjeskoffie.jpg

cakejeskonfijt.jpg


Bereidingswijze:

– snuifje zout

– 250h bloem

–  175g boter

– 125g  boter

– 3 eieren

– 200g gekonfijt fruit en/of 2,5 theelepels oploskoffie (op te lossen in een beetje kokend water)

Verwarm de oven voor op 225°C.
Smelt de boter en boeg deze bij de suiker. Meng goed, voeg de eieren er één voor één bij en voeg daarna geleidelijk de bloem toe. Als alles goed gemend is doe je er het gekonfijt fruit bij.

Daarna doe je alles in kleine cakevormpjes (vullen voor 3/4e)  en bak je ze gedurende een 25 minuten op 200°C.

Voor de cakejes met koffie smaak voeg je de oploskoffie toe nadat je de boter en de suiker hebt gemengd. Verder ga je te werk zoals hierboven beschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: