Gehaktbrood


vleesbrood.jpg

Vandaag maakte ik vleesbrood klaar, een eerste proefstuk dat er al niet slecht uitzag en nog eens lekker smaakte ook!

Bereidingswijze:

– 500g gehakt

– peper&zout en nootmuskaat

– 1 eigeel

– 1 klein ajuintje

– paneermeel

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg het peper&zout, het nootmuskaat en het eigeel toe. Kneed dit alles tot het één geheel wordt en meng er de fijngesneden ajuin onder.
Voeg daarna paneermeel toe tot het geheel niet meer aan je vingers blijft kleven!

Rol het mooi op en leg het in een vuurvaste schotel waarvan de bodem een beetje met boter is ingesmeerd (niet te veel, 1 klein klompje volstaat).

Laat dit nu 35 minuten in de oven mooi bruin bakken.

Smakelijk!

Tip: je kan er ook nog wat fijngesnipperde peterselie onder mengen, wat ik dus vergeten was!

One response to this post.

  1. Posted by isabelle on 29 december 2008 at 19:07

    Hallo!

    ik heb hiernet een vleesbroodje klaargemaakt op basis van jouw recept*; het was superlekker!

    *heb wel wat gerespte kaas toegevoegd…

    grtz, isabelle

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: