
Afgelopen weekend heb ik in mijn gezellig thuisnestje mogen genieten van lekkere pannekoekjes!
Bereidingswijze:
– 300g zelfrijzende bloem
– 1 zakje vanillesuiker
– 57g kristalsuiker
– 1 mespunt zout
– 3 eieren
– 8 (of 9) dl melk (afhankelijk of het deeg al dan niet lopend genoeg is)
– 2 eetlepels olie
Doe de bloem in een kom, samen de suiker en vanillesuiker, zout en olie. Voeg er ook de eieren bij en de helft van de melk.
Meng dit alles met een mixer en voeg daarna geleidelijk de rest van de melk toe.
Neem een pan en laat een klontje boter smelten op hoog vuur. Vul een pollepel met het beslag en verdeel dit al draaiend in de pan.
Laat je pannekoek aan weerszijden mooi bakken en smakelijk!
Ik eet ze graag met:
– bloemsuiker overspoten met wat citroensap (zie hierboven op de foto)
– siroop
– donkerbruine suiker
– …