Cannelloni met vleesvulling


Dit recept maakte ik al eerder (toen ik deze blog nog niet had!). Daarom heb ik het nog eens gemaakt en nu met foto’s!Bereidingswijze:

– 1 el olijfolie

– 1 kleine ajuin (fijngesneden)

– 450g gehakt

– 1 teen knoflook (fijngehakt)

– 1 theelepel gedroogde gemengde kruien

– 120ml runderbouillon (geen extra zout, de bouillon maak het al voldoende zout)

– 1 ei

– 75g gekookte hesp of mortadella (fijngesneden)

– 3 el paneermeel

– 6 eetlepels parmezaanse kaas

– 150g emmentaal kaas (geraspt)

– voorgekookte cannellonipijpjes

Voor de tomatensaus:

– 1 blik tomaten van 400g

– 1 ajuin (fijngesneden)

– paar takjes basilicum

– een halve theelepel oregano

Voor de bechamelsaus (zie recept witte kool (warm)):

– bloem

– fama

– melk

– nootmuskaat en peper&zout

Verhit de olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuurtje tot hij zacht is. Voeg het rundergehakt en de knoflook toe en plet mooi met een vork zodat het gehakt rul wordt.
Voeg de kruiden toe en de helft van de bouillon. Leg een deksel op de pan en laat gedurende een 25 min zachtjes koken (roer af en toe en voeg geleidelijk aan de rest van de bouillon erbij). Laat de bouillon mooi inkoken.
Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een kom, roer goed en laat op een zacht vuurtje aan de kook komen. Laat dit pruttelen tot wanneer je de ovenschotel moet vullen.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Doe het ei, de ham of mortadella, het paneermeel en Parmezaanse kaas in een kom en meng dit goed.
Vul de bodem van een ovenvaste kom met tomatensaus.
Vul de cannellonipijpjes met het vleesmengsel en rangschik ze mooi in de kom en overgiet daarna met de rest van de tomatensaus.

Maak de bechamelsaus en giet deze nu bovenop de tomatensaus. Bestrooi het daarna met een laatje gemalen emmentaal.

Zet de schotel voor 35-40 minuten in de oven (hetelucht op 200°C). Laat de cannelloni voor het opdienen nog een 10-tal minuutjes in de oven staan.Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: