Ovenschotel met prei en hespenblokjes en spirelli


Een ietwat ander gerechtje dan normaal op het menu vandaag! Maar wel heel lekker.Bereidingswijze:

– 100 g hespenblokjes

– spirelli voor 2

– 4 preistengels

– boter, peper&zout en nootmuskaat

– melk

– vloeibare bloem

– geraspte kaas

Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes. Stoom de prei gaar.
Kook ondertussen de spirelli volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat klompje boter in een kom smelten samen met het peper&zout en het nootmuskaat. Doe er daarna de prei bij (die ondertussen gaar is), vul aan met melk en laat koken. Los 1 goed gevulde theelepel vloeibare bloem op in wat melk en doe dit bij de prei. Laat dit opnieuw goed inkoken en je zal zien dat de saus wat dikker wordt. Voeg naargelang meer melk of nog wat van de vloeibare bloem toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Voeg er nu de hespenblokjes en de spirellig bij en meng alles goed. Doe dit mengsel in een vuurvaste ovenschotel en bedek dit met een laagje van de geraspte kaas.

Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven (180°C hetelucht), zet daarna nog 5 minuutjes onder de gril.Smakelijk!

2 responses to this post.

  1. Posted by marie on 19 maart 2008 at 20:20

    vloeibare bloem heb ik nog nooit gezien
    misschien is het vloeiende bloem dat je bedoeld!

    Beantwoorden

  2. Posted by Treeske on 19 maart 2008 at 21:19

    ja idd🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: