Bloemkool


Vorige week maakte ik een lekkere bloemkool klaar (afkomstig vanuit de tuin van de pater familias, de beste bloemkool die je kan krijgen dus!).

Bereidingswijze:

– 1 bloemkool

– peper&zout

– melk

– nootmuskaat

– vloeiende bloem

– boter

Maak de bloemkool schoon. Snij de bloemmetjes aan de steeltjes eraf en maak er met je mes een kruis in zodat de bloemkool sneller gaar wordt. Gaar de bloemkool ongeveer een 20 minuutjes tot ze nog een tikkeltje knapperig is.

Maak ondertussen de witte saus klaar. Neem een kommetje en laat een klont boter smelten. Bestrooi deze met peper&zout en nootmuskaat. Als de boter gesmolten is zet je het vuur lager en voeg je twee eetlepels van de bloem toe. Op een zacht vuurtje laten staan en de boter onder de bloem mengen. Voeg wat melk toe en meng alles goed zodat de klontertjes verdwijnen zet daarna het vuur iets harder, voeg opnieuw melk toe en roer goed tot het weer een glad geheel is. Herhaal deze werkwijze tot je genoeg saus van de gewenste dikte hebt en laat op het einde nog even goed doorkoken.

Dompel de bloemkool onder in deze zelfgemaakte witte saus en klaar is kees.

Smakelijk!

2 responses to this post.

  1. Ik heb een bloemkool in huis!
    Wilde eigenlijk een curry maken, maar begin nu toch even te twijfelen. Ouderwetse bloemkool met witte saus is natuurlijk ook heerlijk!

    Beantwoorden

  2. Posted by Treeske on 20 juli 2008 at 09:07

    Idd ouderwetse bloemkool kan zeer lekker zijn, gewoon goed kruiden en smullen maar!

    alvast smakelijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: