Cannelloni met courgette, geitenkaas en gerookte ham


Gisteren lekker buiten gegeten en een zomers avondmaal klaargemaakt! Verassend lekker!

Bereidingswijze:

– 15 lasagnevellen of cannelloni’s (voor 3 personen)

– courgette (2 kleine of 1 grote) in fijne blokjes gesneden

– 2 uien, fijngesneden

– boter

– 150g geitenkaas

– 1 eetlepel tijmblaadjes

– olijfolie

– 2 dl room

– 100g gerookte ham (ganda of parma), fijne stukjes

– 150g parmezaan, geraspt

– paprikapoeder

Kook de lasagnevellen beetgaar (volgens aanwijzing op verpakking) en leg ze op een handdoek (indien cannelloni gebruikt: lees de aanwijzing op de verpakking).


Stoof ondertussen de courgetteblokjes met de uiensnippers in de boter tot de courgette gaar is.

Roer de geitenkaas en de tijm erdoor. Voeg daarna de hamstukjes toe.

Schep een beetje courgettebereiding op de rand van een deegvelletje en rol op.
Doe wat olijfolie op de bodem van de vuurvaste ovenschaal en schik de pastarolletjes netjes naast elkaar.
Giet de room erover en bestrooi daarna met de parmezaan het paprikapoeder.
Zet hierna de schotel een 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

One response to this post.

  1. Posted by The Clumsy Chef on 29 juli 2008 at 14:51

    ziet er fantastisch uit. Ik ga dit zeker eens proberen, al zal ik er enkele dingetjes aan veranderen… Kom maar eens kijken, in de loop van volgende week post ik het op onze blog, kom dus zeker maar eens kijken!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: