Risotto met Champignons en Varkenshaasje



Dit receptje kreeg ik van een lieve collega die blijkbaar ook geïnteresseerd is in de keuken en zowat alles daarrond!
Alvast bedankt voor dit heerlijke recept🙂

Bereidingswijze voor 4 personen:

Sjalotje (als t kleintjes zijn, toch 2 nemen)

Teentje look

Glas witte wijn

Capsule saffraan

Champigons (je kiest zelf welke en hoeveel, ik nam 250 g)

375g risottorijst

Kokende kippenbouillon (een goeie halve liter)

Boter

Evt nog kruiden als tijm, rozemarijn, peterselie, peper en zout

– Vloeibare


Het is makkelijk om de risotto in een wok klaar te maken! Let wel op, het vlees dient vooraf gemarineerd te

worden en gelijktijdig met het maken van de risotto gebakken te worden.

De champignons in schijfjes snijden en laten stoven (eventueel een citroensap bijvoegen om de kleur te

behouden).

Het fijngesnipperd sjalotje en teentje look beetje stoven in de boter.

De rijst erbij doen en mee laten stoven (enkele minuten zeker, de rijst wordt dan wat glazig).

Als de rijst voldoende glazig is na enkele minuten de saffraan en het glas witte wijn bijdoen.

Als de wijn volledig is opgenomen, dan pollepel per pollepel beetje bouillon bijdoen.

Je mag er slechts opnieuw een lepel bouillon bijgieten als het vorige vocht helemaal is opgenomen.

Je moet ook voortdurend roeren zodat de warmte gelijkmatig verdeeld is.
Dit doe je verder totdat je vindt dat de rijst gaar is.
Voeg de reeds gebakken champignonschijfjes toe.

Op einde vers geraspte parmesaankaas bijdoen en evt nog klontje boter!

Het vlees wordt gemarineerd minimum van een uurtje tevoren.

Olijfolie in een potje doen en daar twee teentjes look in persen, heel veel verse tijm en rozemarijn en

peterselie bijdoen,en peper en zout.

Dit mengsel smeren op het varkenshaasje.

Gedurig even omdraaien zodat de marinade goed inwerkt.

Met de bakjus maakte ik dan ook een tijmsausje door nog wat rundsfond toe te voegen, nog verse tijm en

rozemarijn en laten inkoken en evt als nodig nog wat binden met bruine bloem/maïzena.

Het is ook heerlijk als je een scheutje vloeibare honing toevoegt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: