Basilicumkaastaart met Coulis van Frambozen


Begin dit jaar namen we met onze afdeling vanopt werk deel aan een kookworkshop, als teamacitiviteit. Best wel leuk! We maakten daar deze taart en ze viel heer erg in de smaak!

Bereidingswijze:

– 250 gr bladerdeeg (of gewoon zo bladerdeeg in het rond dat je uitrolt)

– 150g mascarpone

– 150g ricotta

– 3 eieren licht geklopt

– 100g suiker

een pakje basilicum ( een stuk of 15 blaadjes afhankelijk van hoe straf je de smaak zelf wil)

Coulis:

– 300g frambozen uit de diepvriezer

– 50g suiker

– 4-6 el crème de cassis of van aardbeien

Rol het deeg indien nodig uit en bekleed er een taartvorm van 22 cm mee. Prik enkele gaatjes in de bodem en leg er bakpapier en bakbonen in. Bak de vorm 10 minuten blind op 200°C. Verwijder daarna het papier en de bonen en bak nog 5 minuten op 180°C.

Klop intussen de ricotta, mascarpone, eieren en suiker tot een glad beslag. Hak de basilicum fijn en roer het door de kaas. Giet deze vulling in de vorm en zet dan 30 min op 180°C in de oven.

Doe de frambozen en suiker in een pannetje en laat koken tot de frambozen zacht zijn en de suiker is opgelost.

Pureer en zeef daarna de frambozen en roer de likeur erdoor.

Laat de taart volledig afkoelen (de vulling stijft op tijdens het afkoelen).

Dien op met de coulis en eventueel nog wat basilicumblaadjes als garnituur. De taart moet uit de ijskast komen als je ze opdient! Lekker fris op een warme zomerdag!

2 responses to this post.

  1. […] De basilicum en peterselie vries ik in zodat ik nog wat heb voor tijdens de winter. De basilicum zal ik op termijn verwerken tot Pesto. Het zal de eerste keer zijn dat ik het zal maken dus ben wel benieuwd! Een lekker recept is ook de Basilicumkaastaart met frambozencoulis. […]

    Beantwoorden

  2. […] Vanilleroomijs met frambozencoulis! […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: