Broodkuipjes met Courgette en Basilicum


Afgelopen weekend bereidde ik het aperitiefhapje voor zodat de bbq alvast gezellig kon gestart worden! Ik moet zeggen, het viel in de smaak!

Bereidingswijze:

– een bakplaat voor cakejes in te bakken (in mijn geval voor 12 kuipjes dus)

– wit brood, in vierkantjes gesneden zodat je ze in de cakevormpjes in de bakplaat kunt duwen

– 2 eieren

– 300 ml melk

– 1 kleine ui, fijngesneden

– 1 kleine courgette: raspen in dunne sliertjes

– geraspte kaas (+-75g)

– vers broodkruim of chapelure

– 1 eetlepel fijngesneden basilicum

– zout en peper

– paprikapoeder

– parmezaanse kaas

– olie

Verwarm de oven voor op 190°C. Strijk de bakplaat in met wat olie en leg er de vierkante stukjes brood in en smeer de bovenkant van de vierkantjes ook nog eens in met wat olie.

Klop de eieren met de melk los in een kom en meng er de ui, courgette, kaas en broodkruim/chapelure, basilicum en wat peper en zout door. De chapelure en kaas voeg je toe to het een dik papperig geheel wordt.

Nadat je het voldoende hebt gekruid (zeker proeven, want courgette is nogal flauw van smaak) schep je dit mengsel in de broodkuipjes op je bakplaat. Strooi er nog wat paprikapoeder en parmezaanse kaas over.

Zet ze 30 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan nog even afkoelen in de oven (zo bewaren ze mooi hun vorm als je ze eruithaalt!). Garneer eventueel met nog een beetje basilicum.

Heerlijk anders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: