Eierkoek


Afgelopen weekend at ik eierkoek. Lekker mals, want zonder wijsheidstanden en een mond die nog niet helemaal in orde is om hardere dingen te knabbelen  leek dit mij de beste oplossing!

Bereidingswijze:

– 3 eieren

– 3 goed gevulde soeplepels patisseriebloem

– melk

– boter

– kristalsuiker

Doe de eieren (eigeel + eiwit) in een kom en voeg de bloem toe. Mix het geheel tot het mooi glad is en voeg melk toe. Voeg zoveel melk toe als je zelf nodig acht (het mengelsel mag ook niet TE vloeibaar zijn).

Smelt de boter in de bakpan en giet het mengsel erin. Zet op een zachter vuurtje en wanneer de onderkant bruin is moet je proberen de eierkoek in 1 maal om te draaien zodat de andere kant mooi kan bruinen.

Server met kristalsuiker.

Lekker om eens te maken op bv een luie zondagavond!

One response to this post.

  1. Posted by affodil on 26 november 2008 at 15:32

    Ook lekker mt een kwak (zelfgemaakte) rabarber- of kriekenjam!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: