Scampi’s met Bruine LeffeVan een lieve collega op het werk mocht ik het boek “koken met Leffe” lenen. Koken met bier (zwaar bier) is eens wat anders dan gewoonlijk met wijn. Het boek verraste mij aangenaam, er stonden lekkere en makkelijke receptjes in vermeld waaronder dit scampi recept.

Dit recept staat in het boek vermeld voor 4 personen, maar wij aten er met twee van. Aangezien we graag scampi’s eten :). Wij aten het de ene keer zowel als voorgerecht en de andere keer als hoofdgerecht.

Bereidingswijze:

– 24 scampi’s

– 8 champignons (in 4 delen)

– 2 stronkjes witloof, fijngesneden

– 1 groot ajuintje fijngesneden

– 200 ml verse room (wij namen room van 33%)

– een half flesje Bruine Leffe

– olijfolie

– peper&zout om eventueel bij te kruiden

Bakde fijngesneden ajuin glazig in de olijfolie. Voeg de scampi’s toe en laat ze 5 minuutjes in de pan bakken, daarna voeg je het witloof en de champignon stukjes toe en laat je het geheel nog eens aanstoven. Als het witloof wat glazig begint te worden voeg je de room en het half flesje Leffe toe en laat je dit nog minimum 5 minuten doorpruttelen. Kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.

Klaar om op te dienen. Lekker met een stukje frans brood of een gewoon sneetje brood!

Je kan dit afwerken met kleine tomaatblokjes, dit oogt mooi en voegt extra smaak toe. Je kan ook twee sneetjes fijngesneden spek in reepjes toevoegen op het moment dat je het witloof en de champignonstukjes toevoegt! Dit brengt ook weer wat extra smaak aan het gerecht.

Nog een nieuwe foto: afwerking met tomatenblokjes. Ik moet eerlijk zeggen dat het eruit ziet alsof je een gerecht op restaurant gaat eten! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: