Yoghurttaart


Na een drukke periode en een verhuis van hier naar daar ben ik terug van plan wat meer aandacht te besteden aan m’n lekkere blog!

Vandaar dit heerlijke en makkelijke recept voor yoghurttaart. Makkelijk als je volk ontvangt, want deze taart kan je gerust een dag op voorhand maken (mits de springvorm met plastiek folie te bedekken!).

Bereidingswijze:
Bodem:
– 250 g droge koekjes (bij voorkeur speculoos/speculaas)
– 50 g boter
– 1 koffielepel kaneel
– 50 g griessuiker/witte kristalsuiker

Vulling:
– 7 blaadjes gelatine van 1,6-1,9 g
– een halve liter abrikozen uit blik (het vocht hebben we immers nog nodig)
– een halve liter yoghurt (of plattekaas)
– 3 eieren
– 125 g plattekaas
– 100 g griessuiker/witte kristalsuiker
– 0,5 dl abrikozenlikeur

Bodem:
Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng ze met de kaneel en suiker. Overgiet daarna dit mengsel met de gesmolten boter en meng zeer goed (dit blijft vrij droog). Neem een ronde springvorm en druk dit deeg goed op de bodem uit.

Vulling:
Week de gelatine in koud water. Laat de abrikozen verlekken en vang het sap op. Verhit de bodem van een kom sap (de hoeveelheid sap tot de bodem helemaal bedekt is ) en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de rest van het sap onder de yoghurt en voeg daarna de opgeloste gelatine toe.
Roer de eierdooiers en de suiker onder de plattekaas en voeg dit mengsel met de abrikozenlikeur bij de yoghurt. Goed omroeren.
Snij de abrikozen in kleine schijfjes en leg deze over de ganse bodem van de springvorm (op het deeg van de geplette koekjes).
Klop de eiwitten stijf en luchtig en spatel ze onder de yoghurt.
Breng de yoghurt over in de springvorm en zet daarna gedurende minstens 2-3u in de koelkast. Je merkt zelf wanneer het goed is opgesteven!

Lekker luchtig en helemaal niet zwaar, leuk om je gasten aangenaam te verassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: