Gemarineerde Zalm met een licht roomsausje



Deze schotel met nog een voorgerechtje kreeg ik voorgeschoteld voor m’n Valentijnsdag en werd eigenhandig klaargemaakt door mijn lieve wederhelft, beter bekend als meneer de hulpkok des huizes🙂

Nu denken jullie vast ” zijn gerechtje ziet er wel beter uit” :p, de titel hulpkok is dan ook omdat ik meestal kook en meneer de hulpkok enkel in het weekend iets voor mij klaarmaakt, wat super is natuurlijk! (en ook telkens een verassing :))

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 2 moten verse zalm (125g stuk)
– zout
– peterselie
– 2 el olie
– 2 tl citroensap
– 2 el boter
– 2 el zure room
-1 el kappertjes
– een halve citroen
– pasta voor 2 personen
– sla voor 2 personen

Bestrooi de zalm met zout en laat 30 min rusten.
Kuis het grootste deel van de peterselie, dep droog en hak deze fijn.
Roer er de olie en 1 tl citroensap door.

Doe ondertussen het nodige voor de pasta (zie verpakking voor kooktijd)
Marineer de zalm ongeveer 15 min (draai hem ook eens om zodat beide kanten gemarineerd worden).

Kuis de sla en verscheur hem in kleinere stukjes.
Verhit de boter en bak de zalmmoten aan beide kanten kort. Voeg de marinade toe en laat de zalm nog 5 min op laag vuur garen.
Schep de zalm uit de pan en hou hem warm.
Voeg de rest van het citroensap (proef eens naar smaak), de zure room en de kappertjes toe aan de pan en breng al roerend kort aan de kook.

Giet de saus over de zalmmoten en serveer de zalm gegarneerd met wat van de resterende peterselie.

Laat het smaken! Ik vond het in elk geval super lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: