Omgekeerde Ananascake


Lekkere cake en verrast iedereen steeds weer🙂

Bereidingswijze:
– 250 g boter
– 250 g suiker
– 250 g zelfrijzende bloem
– 250 g eieren (4 à 5 eieren)
– 10 ananasschijven
– 2 el donker bruine suiker
– boter

Breng de suiker en de boter in een deegkom en klop dit zeer romig. voeg de eierdooiers toe en klop luchtig en licht. Klop de eiwitten stijf.
Zeef de bloem en voeg dit geleidelijk samen met het eiwit toe aan de reeds geprepareerde massa.
Boter de cakevorm in.

Bestrooi de bodem van de cake met de bruine suiker en leg hierop kleine nopjes boter. Halveer 5 ananasschijven en leg deze op de bodem. Versnijd de rest van de ananas in kleine stukjes, dep ze goed droog op keukenpapier en meng deze door het deeg.
Giet het deeg dan in de cakevorm en plaats deze in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 45 à 60 minuten (tot gaar).

Ontvorm de cake en laat afkoelen, leg ze met de onderkant naar boven en snij er desnoods een stukje af zodat ze mooi recht blijft liggen.

Leuk voor bij een kopje thee!

2 responses to this post.

  1. Posted by Karen on 27 juli 2009 at 16:57

    Superlekker🙂 Ik heb ze vandaag ook gemaakt🙂 Ik pak wel altijd maar 200 ipv 250 gr boter, dan is die iets minder vettig en luchtiger🙂 mjam!

    Beantwoorden

  2. Posted by Leen on 27 juli 2009 at 20:07

    ah dat kan je ook doen ja! Deze is gebaseerd op ne quatre quart cake (4 gelijke delen)
    ik zei toch dat ze superlekker was !🙂 thnx for feedback!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: