Gorgonzola-portosaus met Biefstuk


Dit heerlijk sausje leerde ik maken tijdens m’n avondcursus “koken” en valt zeer goed in de smaak ookal ben ik normaal niet zo voor van die schimmelkazen!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 2 biefstukken
– 200 g gorgonzola
– 150 g verse boter
– 25 cl room
– cayennepeper
– 2 el porto (liefst witte, de rode kleurt de saus een beetje, maar gaat evengoed)

Roer de verse boter met de gorgonzola, de porto, de room en de cayennepeper tot een papje met behulp van een mixer. Bak de biefstukken in bakpan naar wens. Neem ze daarna uit de pan en hou ze warm (bv in aluminumfolie). Giet het reeds bereide kaasmengsel over in de bakpan en laat dit al roerend oplossen en indikken tot een roomsaus.
Klaar is kees.

Leg de biefstuk op het bord en overgiet met de saus. Serveer bv met sla en tomaat en aardappel in de schil.

De saus viel hier zeer goed in de smaak en een subtiele hint liet verstaan dat ik dit nog wel eens mag klaarmaken🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: