Rijstpap


Rijstpap stond al enige tijd op het verlanglijstje van de heer des huizes van het Allegaartjes Huis🙂

Dit recept is voor 4 potjes.

Bereidingswijze:
– 3/4e liter melk
– 1 zakje vanillesuiker (8g)
– snuifje zout
– 125 g dessertrijst
– kristalsuiker
– eventueel saffraan

Breng de melk met de vanillesuiker, saffraan, snufje zout en eventueel de saffraan. Wanneer de melk kookt voeg je de rijst toe.
Laat dit geheel ongeveer 40 min op zacht vuur sudderen en roer regelmatig om!
Haal daarna je pan van het vuur en voeg nog kristalsuiker naar smaak toe. Roer tot de kristalsuiker is opgelost en laat daarna de rijst nog ongeveer 15 min staan zodat hij wat kan “nazwellen”.

Giet over in 4 kommetjes en laat afkoelen.

Server zo of met een laagje bruine suiker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: