Wokschotel met Sla en KipHet Allegaartjes Hoofdcommissariaat levert deze tijd weer enorm veel groenten en we kregen drie grote kroppen sla. Wat doe je nu in hemelsnaam met zoveel sla?? De oplossing werd snel gevonden en het recept kreeg ik van het Hoofdcommissariaat zelf :p (Al een geluk, want zoveel sla in één keer is een hele hoop!)

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 3 grote kroppen sla
– 1 fijngesnipperd ajuintje
– +- 250 à 300 g kippenblokjes
– een half blokje kippenbouillon
– 25cl room
– 4 el gembersaus
– bindmiddel om kleurloze sauzen te binden
– citroensap
– olijfolie
– peper&zout

Kuis de sla. Bedek de bodem van de wok met een klein laagje olijfolie, prop er al de sla in en sluit af met het deksel. Laat dit onder gesloten deksel sudderen tot de sla ferm geslinkt is. Roer regelmatig om en je zal zelf merken wanneer het voldoende gegaard is. Er komt veel vocht vrij! De overbijvende hoeveelheid is minder dan de helft waarmee je begonen bent.

Bak in een bakpan de kippenblokjes aan met wat peper. Als ze bruin gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Doe wat vetstof in de pan en bak de ajuin glazig, voeg de kippenbouillon toe met een halve mok water. Roer tot het bouillonblokje is opgelost. Voeg daarna de room toe samen met de gembersaus.
Laat dit geheel goed sudderen en bind deze saus voldoende!! Dit mag redelijk dik gebonden zijn!
Neem de wok met de sla erbij en giet minstens 3/4e van het vocht dat zich in de wok bevindt af. Voeg het roomsausje toe en je zal zien dat deze spontaan weer wat vloeibaarder is geworden dan je ze oorspronkelijk hebt gemaakt. Meng goed en doe er daarna de kippenblokjes bij.
Werk af met wat citroensap en kruid bij met peper en zout.

Het oogt op het eerste gezicht maar raar en niet echt smakelijk, maar eens je geproefd hebt, verander je wel van mening!

Serveer met puree of pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: