Zalmhapje voor de apéro


Daar we ons nieuwe stekje nog steeds aan een aantal mensen dienen te tonen, nodigen we hen uit om gelijk een hapje te komen eten. Het is steeds gewaagd meteen een receptje te proberen voor je gasten, maar meestal valt dat wel goed mee en heb ik nog geen klachten ontvangen🙂
Zij vonden dit zeker een aanrader!

Je kan 5 kleine glaasjes vullen.

Bereidingswijze:
– 1 snede gerookte zalm in kleine dunne reepjes gesneden
– 1 klein wit/rood ajuintje zeer fijn gesneden
– 1 klein potje yoghurt natuur
– 1 el fijne azijn (wijnazijn bv, geen gewone dagelijkse azijn)
– peper&zout
– paprikapoeder

Doe de yoghurt, het ajuintje en de zalm in een potje en meng goed. Voeg naar smaak de azijn, peper&zout en het paprikapoeder toe. Het mag zeer lichtjes pikant zijn omdat de yoghurt nogal flauw is!

Wanneer alles goed gemengd werd en op smaak werd gebracht, vul je de potjes voor ongeveer 3/4e bewaar je ze tenminste een half uurtje in de koelkast.
Voorzie ze voor het opdienen nog vaan een plukje peterselie en laat je gasten genieten van dit verfrissend hapje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: