Makkelijk te maken, niet veel voor nodig en toch lekker!
Dit recept is van 4 tot 5 personen.
Bereidingswijze:
– ongeveer 1 kg grote aardappelen
– 5 dl room (ik gebruikte light room)
– 4 teentjes knoflook
– boter (om de grote vuurvaste schotel in te boteren)
– paprikapoeder (facultatief)
– geraspte kaas (facultatief)
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes van ongeveer 3 à 4 mm. Bedenk de bodem van grote ingeboterde vuurvaste schotel met een laagje aardappel. Pers een teentje knoflook en verdeel over deze laag aardappel. Leg opnieuw een laag aardappel, knoflook, … etc en eindig met een laagje knoflook.
Na 4 of 5 lagen gelegd te hebben, verdeel je de room over de schotel tot je de room in schotel ziet staan (aardappelen dus niet helemaal onder de room!). De bovenste laag aardappel kan je eventueel lichtjes met paprikapoeder bestrooien en eventueel met een beetje geraspte kaas!
Plaats de schotel, afgedekt met aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40 min. Daarna verwijder je het aluminiumfolie, zet je de oven uit en laat je de oven nog een 5-tal minuten in de oven staan.
Makkelijk klaar voor als je volk hebt en hier viel het alvast in de smaak, want er bleef niets meer van over!
Posted by Lamsrumpsteak met tijm-, honingsaus « Culinaire Allegaartjes on 4 september 2009 at 19:13
[…] Meneer Allegaartje hield zich bezig met het vlees en de saus terwijl Mevrouw zich ontfermde over de gratin dauphinois, de sla, tomaat en […]