Pesto van Basilicum


Home-made pesto! En hij was nog lekker ook🙂 Zo lekker dat Meneer Allegaartje zich een boterham maakte met américain, pesto, parmezaanschilfers en tabasco. Zijn favoriete broodje!

Deze pesto maakte ik natuurlijk van mijn basilicumplantjes op het terras. Gelukkig heb ik er drie staan, want een paar gram basilicum zijn wel veel blaadjes!

Bereidingswijze:
– 20g basilicumblaadjes
– 20g parmezaankaas
– 1 eetlepel pijnboompitjes
– vierge olijfolie
– 1 groot/dik teentje knoflook in vrij grove stukjes gesneden
– peper en zout

Rooster de pijnboompitjes in een pannekoekenpan. Neem een blender en doe er de basilicumblaadjes in z’n geheel in, de kaas, pijnboompitten en knoflook. Vul aan met twee eetlepels olie. Start de blender tot alles tot een geheel vermaald is. Kruid wat af met peper en zout.

Zeer lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: