De zelfgemaakte pesto viel duidelijk in de smaak. Die week maakte ik ook nog vis (kabeljauw) klaar met twee soorten puree: wortel- en pestopuree.
Voor de presentatie van de puree gebruikte ik mijn uitsteekringen: je vult ze gewoon op en zo bekom je de mooie ronde vorm! Dit kan je ook doen met rijst etc.
Dit recept is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– wortelpuree voor 2 personen
– 4 dikke aardappelen
– 3 eetlepels pesto
– vis voor 2 personen
– melk
– peper&zout
– nootmuskaat
Maak de wortelpuree: zie recept. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes, kook ze gaar met een klontje boter in. Als ze gaar zijn, giet je ze af en voeg je peper&zout, nootmuskaat en wat melk toe. De kruiden voeg je uiteraard toe naar eigen smaak en de melk is afhankelijk van het feit of je zeer vaste puree wilt of meer een smeuïge puree. Voeg daarna de pesto toe en klaar is kees.
Bak de vis in een pan en kruid met wat peper en/of zout.
Schik de vis op een bord samen met de twee soorten puree.
Je kan de puree ook spuiten met een spuitzak zodat je mooie toefjes bekomt! (ook origineel)
Smakelijk!