Tomaten Emmonderen


Sommige mensen houden helemaal niet van de tomatenvelletjes. Als je warme gerechten wil maken en je hebt partjes tomaat nodig, dan is het meestal nodig om het vel van de tomaat te verwijderen.

Dit kan namelijk op een heel simpele manier:
– breng een pot water aan de kook
– dompel de tomaat 10 seconden onder in dit kokende water (ze moet best helemaal onder water staan)
– maak met een scherp mes in de onderkant van de tomaat een kruis en je zal zien dat het vel zich al opentrekt. Neem de puntjes vel vast en trek eraan, je zal zien dat de pel mooi loskomt

Pas wel op: 10 sec is niet lang, maar als je de tomaat er net hebt uitgenomen kan ze wel heel heet zijn!

Voor de tomaat in en uit het kokende water de laten, gebruik je best een eetlepel!

One response to this post.

  1. […] Ontvel ondertussen de tomaten: tomaten ontvellen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: