Lamsrumpsteak met tijm-, honingsaus


Heerlijk als je van honing houdt! Meneer Allegaartje hield zich bezig met het vlees en de saus terwijl Mevrouw zich ontfermde over de gratin dauphinois, de sla, tomaat en worteltjes.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 1 lamsrumpsteak per persoon
– 1,5 dl droge wijn
– 3 el vloeibare honing
– 3 el boter
– 1 el bloem
– 1,5 kfl tijm
– peper&zout

Verwarm 2 eetlepels boter in een pan tot de boter hazelnootbruin ziet. Bak er dan de lamsrumpsteaks in (5min langs elke kant). Kruid ze met peper&zout en haal ze uit de pan. Neem dan een stuk aluminiumfolie en wikkel de lamsrumpsteaks erin zodat ze warm blijven.

Deglaceer de pan met de 1,5 dl wijn, voeg er de honing en de tijm aan toe. Laat dit geheel gedurende 1 min koken.

Meng 1 el boter met 1el bloem (roux) en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus. Je zal zien dat de saus zich zal gaan binden.
Hierna kan je de saus zeven zodat je heldere saus hebt en de stukjes tijm in de zeef blijven. Dit deden wij echter niet zoals je kan zien op de foto. Wij vonden dit alleszins ook heel lekker!

Je kan dit ook serveren met kroketjes en de saus apart laten of erbij doen.

One response to this post.

  1. Posted by Irène andries on 3 november 2013 at 19:51

    Super,super lekker! Een aanrader!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: