Warmoes


Meneer en Mevrouw Allegaartje gingen langs bij een eenzame ziel om zijn avond te vullen met een lekker maaltijd en goed gezelschap. Die lekkere maaltijd was een feit: de kommen waren leeggesmuld. Het gezelschap, tjah daar gaan we dan maar vanuit dat het ook goed was 🙂

Recept voor 4 personen:

Bereidingswijze:
– 5 grote mooie warmoezen
– boter
– peper&zou
– nootmuskaat
– melk
– bloem
– 5 el geraspte kaas + extra
– een stukje vlees per persoon

Neem de warmoes en was hem. Pluk het groen van de witte stelen en doe beide in een aparte kom. Van de witte stelen verwijder je ook de nerven/draden, snij ze daarna in blokjes en kook gaar in water met wat zout. Stoof ondertussen het groene gedeelte, net zoals bij spinazie zal je zien dat het heel snel slinkt in hoeveelheid.

Maak daarnaast ook kaassaus (béchamelsaus + ongeveer 5 eetlepels geraspte kaas).

Bedek de bodem van een ovenschotel met de witte steelstukjes, leg daarop gespreid wat van het groen aangestoofde blad en daarna opnieuw stukjes witte steel. Ga zo verder tot beiden opgebruikt zijn.
Overgiet met de kaassaus en bedek daarna met wat geraspte kaas zodat dit een klein korstje vormt.

Server met puree en bv een steak of kalfslapje dat je wat kruidt met peper.

Het resultaat zou er zowat als hieronder moeten uitzien 🙂

Smakelijk alvast!

One response to this post.

  1. Posted by Karen on 14 september 2009 at 11:52

    😮 Warmoes, volgens mij staat da nie in mijnen hof, noch in mijne woordenboek! Maar ’t ziet er lekker uit en ik ben ne grote van van alles wat gratiné is 🙂 En wie was de gelukkige eenzame ziel die dit alles op zijn bord kreeg?

    Beantwoorden

Plaats een reactie