Ovenschotel met mozarella en aubergine


Verse aubergines uit de tuin, beter kan je niet vinden!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 2 aubergines
– 2 tenen knoflook
– 600 gr rijpe tomaten (6 grote en dikke tomaten)
– olie
– 4 el geraspte Parmezaan kaas
– 1 bol mozzarella
– verse basilicumblaadjes
– gedroogde oregano
– peper en zout

Snij de aubergines in dunne schijfjes en leg ze in laagjes in een vergiet. Tussen elk laagje strooi je wat zout. Laat dit zo een dik uur staan in de koelkast). Je zal zien dat er waterdruppels gevormd worden op de aubergines, dit is het vocht. Nadien spoel je ze met water en je zal merken dat de verwachte zoute smaak nergens meer te bespeuren is🙂.

Ontvel ondertussen de tomaten: tomaten ontvellen.

Snijd de knoflook in stukjes en bak lichtjes aan in de olie. Blijf wel bij het vuur, want voor je het weet is de knoflook aangebakken! (tip uit ondervinding!)
Voeg de tomaten en de oregano bij de knoflook  en laat zachtjes koken tot de saus zich vormt. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Bak de aubergines in olie in een pan. Je kan ook een grilpan gebruiken.

Bedek de bodem van de ovenschotel met de tomatensaus, leg daarop een laag aubergines, dan weer tomatensaus. Daarna leg je er wat mozarellablokjes en verse basilicumblaadjes op en dan opnieuw aubergines.

Ga zo door tot al de ingredienten op zijn en zorg ervoor dat het laatste laagje een laagje met de tomatensaus is.

Strooi daarover geraspte Parmezaan kaas.

Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C en dit gedurende een dik half uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: