Le Fezandier …


…een beetje België in Frankrijk!

Afgelopen week logeerden we bij Le Fezandier in het zuiden van Frankrijk nl in Lauraët. We werden hartelijk onthaald door Chantal en Roland die in 2001 België inruilden voor de Franse zon.

Tijdens ons verblijf in deze rustig gelegen chambre d’hôtes konden we elke morgen genieten van een lekker ontbijt.
Een middagmaal kan je er eveneens verkrijgen tegen een democratische prijs, we bleven zelf echter maar 2 middagen ter plekke wegens de geplande uitstapjes.
Rond 19u45 kan je een apéritief verkrijgen met een versnapering en rond 20u00 werd het avondmaal opgediend, eveneens tegen zeer democratische prijs. We kregen immers elke avond een 4-gangen menu (soep-voorgerecht-hoofdschotel en dessert met koffie of thee) en proefden zowel van de Franse als van de Belgische keuken.
Elk gerecht werd steeds eigenhandig bereid met verse ingrediënten uit de nabij gelegen tuin.
We kregen ondermeer: foie gras, konijn op provencaalse wijze (specialiteit van uit de buurt), eend in eigen nat (zeer lekker!), paté met fois fras en eend, hespenrolletjes met witloof in kaassaus, schnitzel, hert met witloof en gratin dauphinois, ….
Dit werd telkens geserveerd met rosé, witte of rode wijn naar keuze.

Zeker een aanrader voor wie naar Zuid-Frankrijk wil trekken en een rustig, gezellig en verzorgd stekje zoekt om te overnachten. Het lekkere eten is ook zeker een niet te vergeten vermelding waard!

Le Fezandier is gelegen op een kleine 2 uurtjes rijden van Lourdes, Bordeaux en de kust. In de naburige omgeving kan je ook enkele wijndomeinen bezoeken waar je kan degusteren en aankopen. Zo heb je ondermeer het domein van Monluc gelegen in St-Puy, hier kan je wijn, armagnac, floc, … en Pousse Rapière verkrijgen.
We bezochten ook een lokale wijnboer waar een mobiele bottelaar bezig was om de wijnflessen van een kurk te voorzien. In Lagraulet bezochten we het “Domaine du grand Chemin” waar de armagnac lag te rijpen in eiken vaten. Er stonden vaten vanaf 1982 … de smaak verschilt duidelijk over de jaren heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: