De zomer brengt leuke groenten met zich mee en zo ontvingen we dus weer een lading van het Hoofdcommissariaat.
Dit recept is voor ongeveer 2,5 L.
Bereidingswijze:
– 2,5L water
– 5 bouillonblokjes (kip)
– een halve paprika (kleur naar keuze): snij deze in reepjes
– 1 courgette in blokjes (mag een redelijk grote courgette zijn ofwel 3 kleintjes)
– een handvol peterselie
– peper&zout
– nootmuskaat
– ajuin: fijngesneden
– klontje boter
– 3 dikke tomaten (ge-emondeerd): in grove stukken gesneden
Neem de fijngesneden ajuin en bak lichtjes aan in de soepkom tot hij glazig is. Voeg de reepjes paprika, tomaat en courgetteblokjes toe.
Voeg het water samen met de bouillonblokjes toe en kruid af met de peterselie, peper&zout en nootmuskaat.
Laat dit mengsel gedurende een goed half uur sudderen of tot de courgetteblokjes gaar zijn. Neem een staafmixer en mix het tot een glad geheel.
Smakelijk!