Pastasaus


Onlangs kreeg ik van m’n collega deze lieve kleine schattige tomaatjes! Lekker zijn ze in elk geval, maar wat maak je ermee? Ik wil ze toch wat hun vorm laten behouden zodat ze lekker smakelijk in het gerecht overkomen. Ik maakte dus een lekker saus voor pasta en liet ze niet helemaal doorkoken zodat de kleine tomatenbolletjes nog zichtbaar zijn!

Op onze reis in Frankrijk kregen we zulke tomaatjes als appéritiefborrel🙂

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 1/2e van een kleine courgette: in fijne stukjes gesneden
– kleine tomaatjes (twee handen vol)
– een scheutje room
– fijngesnipperd ajuintje
– peper&zout
– paprikapoeder
– 2 ontvelde tomaten in blokjes

Stoof het ajuintje aan in wat boter tot glazig. Voeg de tomatenblokjes en de stukjes courgette toe. Laat dit sudderen tot de courgette gaar is.
Nadien kruid je af met peper&zout en paprika en voeg je de kleine tomaatjes en het scheutje room toe. Meng tot de room gelijkmatig verdeeld is en laat nog een 5 minuutjes sudderen onder gesloten deksel.

Serveer met pasta!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: