Mosseltjes werden er gegeten ten huize Allegaartje en dan nog wel klaargemaakt door meneer Allegaartje! Is wel eens fijn als je in de week al elke dag kookt en int weekend er eens voor jou wordt gekookt. Stiekem geniet ik daar toch enorm van (hoeweel ik natuurlijk zelf ook supergraag kook).
Dit recept is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– 2 kg mosselen (wij aten er 4 kg, wel zonder frieten bij hehe)
– een halve selder
– 2 grote ajuinen
– peper&zout
– een pakje mosselkruiden (vanuit de winkel!)
Kuis de mosselen door ze minimaal 2 maal in de wasbak met water te kuisen. Verwijder eveneens met een aardappelmesje de erop vastgegroeide schelpjes (ik kan niet op de naam komen :)).
Kuis de selder en snij in stukjes van een halve cm. Kuis de ajuinen en snij ze in twee en daarna in grote halve ringen.
Neem een grote kom voor op het vuur en vul deze met iets minder dan 1 cm met water. Doe de mosselen erin wanneer het water kookt. Voeg de groenten toe (erbovenop) en kruid met peper&zout en de mosselkruiden.
Laat gedurende 10 min onder deksel koken.
Als je frietjes wil eten bak je ondertussen al de frieten, maar wij aten het met brood!
Smakelijk!