Pittige champignonsaus


Op zondag gebeurt er wel het ene of het andere culinaire gedoe ten huize Allegaartjes. Zo werd ik afgelopen zondag verwend met bovenstaand gerechtje!

Dit gerecht is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 2 mignonnettes (van varkensvlees)
– 250g champignons (100g nodig voor de saus en de overschot wordt gebakken)
– 10 augurken (fijngesneden)
– 10 uitjes
– 1,5 dl room
– 1,5 dl jupiler
– het sap en één vierde citroen
– 2 el boter
– 1,5 el fijngesneden peterselie
– sausbinder
– peper&zout

Bruin het vlees aan beide kanten op hoog voor (+- 2 min per kant). Voeg de jupiler toe en kruid met peper&zout. Laat dit verdersudderen onder deksel en een zacht vuurtje.
Voeg na 2min de 100g champignonschijfjes toe en laat nog een kleine 3 min sudderen. Haal dan het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie zodat het warm blijft.
Zet het vuur van de saus hoger en voeg de augurkstukjes en uitjes toe samen met de room. Laat het geheel even aan de kook komen en bind de saus met de sausbinder.
Bij het opdienen kan je nog lichtjes overstrooien met wat peterselie.

Let er eveneens op da je de saus halvelings over het vlees laat vloeien, maar dat er toch nog een stukjes vlees zichtbaar is!
Wij aten er gebakken champignontjes bij en een gewone gekookte patat. Dit kan natuurlijk ook met kroketjes of puree en als je wenst met witloof.

2 responses to this post.

  1. Spannende combinatie, maar wat voor soort vlees is mignonnettes ? kalfsvlees ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: