Verse groentjes, wat inspiratie en zin om te koken. Deze drie elementen leidden tot dit receptje 🙂
Makkelijk te maken in een wok!
Dit recept is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– +- 250g kalkoenreepjes
– 100g spekblokjes
– 125g rijst
– 2 wortels
– 1 paprika
– 1 el peterselie
– 1 teentje look
– 1 ajuin
– arachideolie-olie
– 1 bouillonblokje (kip of groenten)
Kuis de wortel en snij de wortels in dunne schijfjes. Kuis de paprika en snij in blokjes. Snipper de ajuin fijn.
Bak de kalkoenreepjes mooi bruin aan in wat olie .
Haal de reepjes uit de wok en bak de spekreepjes aan (geen extra vetstof toevoegen!) en haal ze daarna uit de wok.
Bak de ajuin in wat olie mooi glazig en voeg er de look, wortelschijfjes, paprikablokjes en peterselie aan toe.
Voeg de 125g rijstkorrels hieraan toe. Voeg water toe tot alles onderstaat en kruimel het bouillonblokje erover.
Laat pruttelen op zacht vuur onder deksel tot de rijst het water heeft opgenomen en de rijst gaar is (als je merkt dat er geen water meer aanwezig is en de rijst niet gaar is, voeg dan nog wat water toe).
Als de rijst gaar is, voeg je de kalkoenreepjes en de spekblokjes aan het geheel toe en kan alles netjes mengen zodat het vlees de warmte opneemt.
Smakelijk!