Pasta met een verrassend sausje van aubergine en walnoten


Er waren nog walnoten van het Hoofdcommisariaat en ook nog aubergines, wat ermee aanvangen?
Even kijken wat er nog in de koelkast te bespeuren was. Jawel, spekblokjes en room.

Na al de gerechtjes van meneer Allegaartje moet ik natuurlijk een come-back receptje posten🙂

Het brein laten werken en toen kwam dit lekkere sausje op ons bord!

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– pasta zoals spaghetti of tagliatelli voor 2 personen
– 1 aubergine
– 4 el fijngeplette walnoten (ongeveer 15-20 noten denk ik)
– olie
– 100g spekblokjes
– 1 fijngesnipperd ajuintje
– 3 dl room (room naar keuze)
– chilipoeder
– paprikapoeder
– peper&zout
– parmezaankaas

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Bak de ajuin glazig in een pan (haal daarna uit de pan). Bak de spekblokjes kort aan en haal uit de pan.
Kuis de aubergine, snij in kleine blokjes van maximum 0,5mm op 0,5mm en bak ze met wat olie in een pan (mag ook een grilpan zijn).
Neem een andere kom en doe hier de room, de geplette walnoten, fijngesneden ajuin, gebakken spekblokjes, paprikapoeder, kruid daarna chilipoeder en peper&zout.

Bestrooi nog met wat parmezaankaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: